Slangen

Gemaakt door: Brenda de Vliegher

Inmiddels heb ik al verschillende slangen gemaakt. De slangen vind ik in de klas vaak het meest praktisch in het gebruik omdat ze erg flexibel zijn. De kinderen kunnen ze goed op schoot leggen als ze achter hun tafel aan het werk zijn. En ze zijn gemakkelijk te dragen over de schouders. Je kunt een slang ook een langere tijd om je nek laten hangen of op je voeten laten rusten. Thuis kunnen kinderen een slang ook helemaal in de lengte op hun lijf leggen. Slangen zijn ook goed gezelschap op de achterbank in de auto tijdens een langere rit:)
Slang 2
De slangen die bij mij in de klas in gebruik zijn wegen ongeveer 1,5 kilo. De lengte is ruim een meter en de is breedte ongeveer 15 cm.
Regenboog slang

Voor een slang haak ik een lange lap. De onderkant rol ik op om er een staart van te maken. En de bovenkant vouw ik dubbel en met een paar grote ogen maak ik daar dan de kop van. Voor de buik gebruik ik stevige stof die niet rekt. Als je rekbare stof gebruikt of de slang helemaal haakt, gaat de slang de loop van de tijd erg lubberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Slangen

Slangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *