Inktvissen

Een inktvis kan kinderen helpen hun alertheid te reguleren als ze lang moeten luisteren tijdens een les.
Geef kinderen die regelmatig tactiele prikkels zoeken de mogelijkheid om een inktvis te pakken als zij daar behoefte aan hebben.
Ze kunnen een inktvis dan gebruiken zoals een stressbal of een ‘Tangle’. Het voordeel van een gehaakte inktvis is dat deze niet weg kan rollen en geen harde geluiden maakt op een tafel. En door de tentakels die eraan zitten, geven de inktvissen veel tactiele prikkels.

Tip: Spreek bij het gebruik van een inktvis af dat kinderen deze onder hun tafel op schoot moet houden. Als ze de inktvis niet meer willen gebruiken, kan deze op de hoek van de tafel gelegd worden. Hierdoor storen ze er andere kinderen dan niet mee!

Inktvissen

Het ontwerp van deze inktvisjes is zeker niet van ons! Deze zijn gemaakt naar voorbeeld van het hartverwarmende initiatief  ‘kleine inktvisjes – met een hart voor couveusekindjes‘. De toepassing hiervan voor in een klas hebben wij met succes uitgeprobeerd. Op de website van deze vrijwilligersorganisatie kun je hele goede patronen en instructievideo’s vinden. Voor het gebruik in de klas kun je ze met grover katoen of wol haken. Ook kun je een grotere haaknaald gebruiken, haaknaald 3 of 3,5 is prima. Voor de vulling gebruik je dan spliterwten of rijst.

De patronen behoren toe aan ‘kleine inktvisjes – met een hart voor couveusekindjes‘ en mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Inktvissen

Inktvissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *