Wie zijn wij?

Ik ben Brenda de Vliegher. Ik werk als leerkracht op een reguliere basisschool. Voor een erg beweeglijke leerling was ik op zoek naar materiaal dat geschikt was om op een laagdrempelige manier in te kunnen zetten in de klassensituatie. Omdat ik dat niet kon vinden in de vorm die ik in mijn hoofd had, ben ik dit in samenspel met Henriette Mol zelf gaan maken en ontwerpen. Het resultaat is een vrolijke verzameling verzwaringsknuffels die de kinderen uit mijn klas ‘een steuntje op schoot’ geven. Regelmatig vraagt iemand mij of ik ook een verzwaringsknuffel voor hem of haar zou willen maken. Helaas kan ik die vraag niet combineren met een fulltime baan in het onderwijs😉. Daarom deze website; dan kun je zelf aan de slag!

Brenda & Henriette2
Ik ben Henriette Mol (orthopedagoog). Gefascineerd door de leer-kracht van kinderen en door spel, zoek ik naar speelse manieren om kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren op een manier die bij hen past. De verzwaringsknuffels die Brenda ontworpen heeft, vind ik echt briljant! Ik ben er zelfs zo enthousiast over, dat ik zelf aan het haken geslagen ben. Met Brenda haar werkbeschrijving is het mij gelukt zelf een “Kwiebus” te maken. Jij weet niet hoe lastig handwerken altijd is geweest voor mij, maar ik kan je verzekeren: als ik het kan, kun jij zeker ook zo’n geweldige knuffel maken!
in samenspel
En weet je wat ook leuk is: ze werken niet alleen in de klas. Ze werken ook tegen wagenziekte, bij buikpijn, en ik ken een jongen met dyslexie die met een verzwaringshond op schoot twee keer zo snel zijn woordjes leert.

Verzwaringsknuffel

 

4 reacties op “Wie zijn wij?

  1. Wauw, fantastisch, dat jullie deze website de digitale wereld insturen! Het ziet er prachtig en duidelijk uit. Ik deel jullie enthousiasme en zodra het mag, deel ik dezesite op Facebook. Hoop, dat het werkelijk een WereldWijdeWebsite wordt!

  2. Het ziet er leuk uit en het klinkt zeer aangenaam. Toch is mij nog niet helemaal duidelijk wat zo`n verzwaring nou eigenlijk doet. Helpt het b.v. ook bij kinderen met kwik in hun kont? Die geen moment stil kunnen zitten? Of snel afgeleid zijn?
    Ik ben benieuwd. Via 365 dagen van Anne kwam ik hier op terecht. Via de Facebookpagina van iets met een boom of tree. Die kan ik nu nergens meer vinden. Kun je mij helpen?
    Succes voor jullie.

  3. Hai Yvonne, ja, ze zien er leuk uit he. Hoe het werkt? Het gewicht zorgt voor diepe druk. Diepe druk helpt iemand om prikkels gemakkelijker te verwerken. Net zoals het kan helpen om over een pijnlijke plek te wrijven. Of zoals je even op je kiezen bijt als je je hard gestoten hebt.
    Iemand die beweegt (of rond kijkt) omdat hij behoefte heeft aan meer prikkels, wordt vaak direct rustig van een verzwaringsknuffel.
    In onze spieren, pezen en gewrichten zitten kleine sensors die onze hersenen informatie geven over ons lichaam. Soms krijgt iemand daarover te weinig informatie en gaat ‘ie bewegen om extra info te krijgen.
    Zelf kun je dit snel ervaren door even je hand in de lucht te houden. Als je nu je ogen sluit, voel je dan waar je vingers zijn?
    Wapper nu eens met je vingers. Of span ze flink aan (overstrek ze). Je merkt meteen dat je dan meer informatie krijgt, of niet?
    Ga nu eens op je hand zitten. Dan voel je je hand ook beter he? Zo werkt een verzwaringsknuffel ook. Alleen voelt het aangenamer. En houd je je handen vrij om je (school)werk te doen.
    Kinderen die (op een bepaald moment) meer prikkels nodig hebben, krijgen die door een verzwaringsknuffel op schoot te leggen. Onze knuffels hebben ook friemeldingen waardoor je nog meer prikkels “er uit kunt halen”.
    Omgekeerd werkt het ook rustgevend wanneer iemand teveel prikkels binnen krijgt. Dan werkt het net als inbakeren.
    Tja, een heel verhaal. Een knuffel op schoot nemen en zelf voelen vertelt dat in 1 klap .
    Hartelijke groet,
    Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *